top of page

Koffiedrinken bij de imker

Door Eddy Geurtsen - 2019

Eén van de terugkerende activiteiten van “De Vooruitgang” is het koffiedrinken bij de imker. Op zondag 22 september waren de leden met hun partners uitgenodigd om koffie te komen drinken bij Maaike en André te Stroet aan de Heurne. De weerberichten hadden al laten weten dat het de laatste mooie zomerdag zou zijn want het herfstweer was al onderweg. Er was taart voor iedereen, koffie en thee genoeg voor iedereen en daarna ook nog drankjes naar keuze, kortom; goed verzorgd!

Er was volop gelegenheid om het achter ons liggende imkerseizoen te evalueren. Nestor Wim Eijkelkamp vertelde bijvoorbeeld over de geweldige heidehoningoogst die absoluut niet was voorzien. Heel wat heide imkers dachten dat de heide wel drie jaar nodig zou hebben om te herstellen van de voorgaande droge zomers, maar niets was minder waar.

Willemien, die noodgedwongen moet stoppen met haar hobby, kon heel wat materiaal en gereedschap van de hand doen. Zelfs haar bijenstal vond een nieuwe standplaats.

Niet alleen de imkers hadden een leuke morgen, ook de hond van de gastheer had een geweldige tijd. Iedereen verbaasde zich over de energie van het hondje die niet genoeg kon krijgen van het apporteren van zijn tennisballetje. Te snel was het al weer tijd om huiswaarts te keren, maar iedereen kan terugkijken op een geslaagd “Koffiedrinken bij de imker”.

Bedankt Maaike en André!   

bottom of page