top of page

Nieuws

2020

DSC_5081.JPG

Inleveren bijenwas (okt. 2020)

Schone bijenwas mag tot eind november weer ingeleverd worden bij het Bijendepot van Marion Zielhorst. Voor de aangeleverde bijenwas krijgt u een kleine vergoeding. De was wordt omgesmolten tot nieuwe wasplaten die vervolgens weer verkrijgbaar zijn bij het bijendepot

Afscheid bestuurslid Annelies de Vrught

Aftreden bestuurslid Annelies de Vrught na 10 jaar (sept. 2020)

Tijdens de ALV in september heeft Annelies na 10 jaar haar bestuurstaak neergelegd. 

 

Op de foto Annelies (links) en Marion Zielhorst (rechts). Foto gemaakt door Raymond Bouwman

 

40 Jaar NBV lid Eddy Geurtsen 2020.jpeg

Eddy Geurtsen 40 jaar NBV lid (sept. 2020)

Tijdens de ALV in september heeft Eddy een verguld jubileumspeldje ontvangen voor zijn 40 jarige lidmaatschap van de NBV. Het speldje werd uitgereikt door Paul Meessen, voorzitter NBV Groep Achterhoek

 

Foto gemaakt door Raymond Bouwman

Facebook.png

Discussieplatform "De Vooruitgang" op Facebook (okt. 2020)

In de enquête en de ALV is kort gesproken over het verbeteren van het onderlinge contact tussen de leden. Bij een aantal leden is er behoefte om met elkaar te kunnen sparren over bijenzaken. Vandaar dat we een besloten sociale media groep zijn begonnen waar leden ervaringen kunnen uitwisselen en vragen kunnen stellen.

73A5D92K5.jpg

Rabobank clubsupport (6 november 2020)

Ieder jaar doet onze vereniging mee met de clubsupport actie van Rabobank Achterhoek. Als lid van Rabobank Achterhoek kun je ieder najaar stemmen op een vereniging welke financiële steun van de Rabobank krijgt, afhankelijk van het aantal stemmen. Ook dit jaar kregen we weer een enorm mooi bedrag (707,43 euro) via dit initiatief en uiteraard zijn wij daar geweldig blij mee!

DSC_5081.JPG

Continuïteit bijenhouderij ten tijden van Corona (22 maart)

De Nederlandse imkerbonden hebben op 20 maart een brief gestuurd naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om hen op het hart te drukken dat bij een volledige lockdown essentiële taken van imkers doorgang moeten kunnen vinden (e.g. verzorging van volken en zwermbeheersing). Lees hier het volledige bericht.

 

DSC_5081.JPG

Oproep nieuwe bestuursleden en werkgroepen (16 maart)

Velen handen maken licht werk! 

Wie vindt het leuk om een steentje bij te dragen aan onze vereniging? Wij zijn opzoek naar bestuursleden en leden die een aantal werkgroepen willen vormen. kijk voor meer informatie hier.

 

DSC_5081.JPG

Wasinzameling (januari 2020)

Er is 60 kg was ingezameld van de leden welke is aangeboden voor het maken van nieuwe wasplaten/kunstraat in zowel broed als honingkamer formaat en met en zonder zaagsnede.

 

bottom of page